Zomer voorbij

De zomer is voorbij

Tja: zo gaat dat nou eenmaal.
Zo heb je niks, zo heb je vanalles en dat heeft tot gevolg dat de Blog een achterstand krijgt. Maar dat werk ik, langzaam maar zeker, wel bij.

Daarom niet getreurd: met wat humor gaan dingen soms wat makkelijker. Ik wil daarom een voorvalletje vertellen wat mij is overkomen in de medische wereld.

Voor ieder eerste bezoek aan een medisch specialist is een intake voorgeschreven bij een gespecialiseerde verpleegkundige. Althans, zo heb ik het een aantal keren meegemaakt. Het was een ferme verpleegkundige, ze zat tegenover me. Alle personalia en mijn medische geschiedenis passeerden de revue, waarbij ook verteld werd wat me te wachten stond. Tenslotte werd me een soort visitekaart overhandigd met de mededeling dat ik 24/7, dus ten allen tijde, mocht bellen als ik ergens mee geholpen wilde worden.

Enkele dagen later zat ik tegenover de specialist, welke mij, na bestudering van al zijn gegevens, bepaalde pillen voorschreef, die ik kon ophalen bij de apotheker in de stad.

Bij het zien van het recept nam de apotheker mij even apart. Bent U bang voor injecties, vroeg de apotheker? Op mijn “nee” somde de apotheker alle voordelen op die injecties opleveren tegenover pillen. Niet misselijk worden, geen maag en darm-klachten etc. Mijn besluit was zo genomen: injecties ja, pillen nee. Prima, zei de apotheek, maar er is een klein probleempje: u hebt een ander recept nodig want ik mag u geen spuiten geven zonder het juiste recept.

De oplossing was natuurlijk heel erg simpel. Ik kon immers 24/7 bellen naar de persoon die mijn intake had geregeld: zij kon immers direct het goede recept regelen. Ik belde dus het nummer op de visitekaart. Het bleek de specialisme-poli van Zuyderland te zijn. Ik vroeg naar de betrokkene en vertelde er meteen enthousiast bij dat ik 24/7 mocht bellen als ik een probleempje had.

Aan de andere kant van de lijn viel even een stilte gevolgd door een schaterlach. Ik vroeg: “mag ik ook weten wat er te lachen valt?”

het antwoord was: “tja, die persoon werkt hier maar 1 dag per week en dat was gisteren…..

Leo

        Vorige