nieuwsupdates

Wos Waarde 2012

Taxatie anno 2012Opmerkingen van de betrokken Kollebergse huiseigenaar:

* Elektrische bedrading (i.c. 220V) is alleen mogelijk met geleidend materiaal. Voor de woningen is dit uitsluitend koper.
* Dit koper moest natuurlijk ommanteld worden teneinde dood door elektroluktie te voorkomen. Deze ommanteling bestond vroeger uit katoen, welk in vaste was gedrenkt was. Later is gekleurde plastic gebruikt en dit werd verplicht gesteld in 1966, waarna de katoenen ommanteling verdwenen is.
* De bediening van electra gebeurt in principe door schakelaars of connectors. Beide kunnen eventueel vervangen worden door een afstandbediening. De aansluiting is altijd aan een vast punt en kan niet op afstand geschieden omdat het transporteren van elektriciteit nog steeds onmogelijk is zonder geleidende bedrading.
* De brief suggereert dat een Taxateur deze vragen zal beoordelen bij de waardebepaling, maar is afkomstig van de belastingdienst der gemeente. Gaan we dan toch terug naar belasting per lichtpunt en stopkontakt, de hele oude personele belasting? Een echte taxateur zal bovenbesproken vraag nooit zo redigeren.
* Tenslotte: weet U wat een groep is in uw electrische installatie?