Sjra Houtakkers overleden

Sjra Houtakkers overleden

Weer een bekende Kollenberg-bewoner overleden. Welliswaar op een gezegende leeftijd maar toch altijd onverwacht en “te vroeg”, zoals de oudere familileden meestal plegen te zeggen. En ja, natuurlijk, ook een zinvol gezegde om iemand in herinnering te houden. Ik leerde Gerard Houtakkers kennen in 1972 nadat een van mijn vrienden me had verwezen naar “Noonk Sjra” omdat ik hulp nodig had bij een bepaalde kwestie. Later troffen we elkaar wel eens vaker bij een feestje of receptie waar zijn uiterlijke kenmerken een perfekte aanvulling waren op zijn persoonlijkheid.
Zijn kapsel, zijn “nondesjuuke”(maastrichts voor vlinderdasje), zijn kledingkeuze en zelfs zijn woning, straalden zijn aimabele karakter uit. Ik heb wel vaker ooit gedacht: “dit is een man die het verdient om te leven als God in Frankrijk”. Altijd vriendelijk en voorkomend: een gentleman in hart en nieren.

Ik wens de familie heel veel sterkte.

Leo Vossen

        Vorige