Brief van de Burgemeester

Brief van onze Burgemeester

Vandaag ontvingen alle woonadressen in Sittard-Geleen een brief van onze Burgemeester Hans Verheijen. De brief was gedateerd 18 feb en natuurlijk gericht aan alle inwoners. Onze burgervader refereert aan het afgelopen jaar, wenst ons allemaal veel sterkte en bedankt de mensen die hulp en steun verlenen aan de inwoners die het nodig hebben. Ook verwijst de burgemeester naar de website www.sittard-geleen.nl/samensterk als de plek waar zorgpartners en hulpverleners bereikbaar zijn.
Ik heb een beetje moeite met deze brief. Als ik naar de website ga, dan zie ik nergens wanneer die site gemaakt en geplaatst is. Alleen de video van de burgemeester is te traceren op YouTube met als datum 6 april 2020. Prima dus: in het afgelopen jaar is feitelijk niets veranderd. De situatie is en blijft ernstig.
Ik heb, bij het bezoeken van die site, ook eens nagekeken waar ik, als Kollenberg-bewoner, zou moeten aankloppen voor hulp. Daar is een knop voor: “direct naar het informatiepunt”. Vervolgens moet je dan weer kiezen voor de wijk en zodoende wordt je gevraagd om te mailen of te bellen naar het wijkplatformKLP, alwaar je geholpen zult worden. Dit laatste vind ik erg vreemd omdat ik in de vergader-verslagen van het genoemde wijkplatform nooit iets heb gelezen over hulpverlening in deze corona-tijd. Heb ik toch iets gemist?

Tenslotte: mooi dat onze burgervader zich rechtstreeks tot alle adressen in onze gemeente richt. Ik zat alleen even te denken aan de kosten van zo’n eenvoudige brief. Even rekenen, hetgeen ik graag doe, uitgaande van ca 46.000 aanschrijfbare adressen, waarvoor je natuurlijk enveloppen, briefpapier en berzorgers moet hebben. Simpel gecijferd kom ik dan op minimaal euro 12.000,- inclusief de bezorgkosten. Als ik dat dan vergelijk met het hartverwarmende filmpje van Hans Verheijen op YouTube, dan zou ik zeggen: nogmaals een nieuw filmpje, zet het niet alleen op YouTube maar ook op facebook, Instragram, L1, de Streekomroep etc. Stuur een linkje naar alle mailadressen die de gemeente heeft en voila: klaar voor een paar euro. Idee ?

Blijf gezond allemaal.

de beheerder
Leo Vossen

        Vorige